OZON - Ontspannen Zingen Op Niveau

Welkom bij OZON, Ontspannen Zingen op Niveau. Wilt u eens kennismaken met OZON en kijken en luisteren of dit koor iets voor u is? Dat kan! U bent van harte welkom op één van onze repetities op woensdagmorgen om 10.00 uur in De Drie Ranken Eglantierlaan 202 te Apeldoorn.

Ozon zingt in "Amadeus"

AMADEUS is van vrijdag 1 t/m zondag 3 november 2019 te zien in Theater Orpheus

Amadeus, met in de hoofdrollen Mark Rietman en Sander Plukaard, zal in 12 verschillende theaters te zien zijn waarbij op elke locatie een koor uit die regio op het toneel te zien zal zijn. In Apeldoorn is OZON het koor dat deze rol mag gaan vervullen. De repetities zijn in volle gang bij ons koor. De voorstellingen in Orpheus zijn op 1, 2 en 3 november 2019.

De rebel. Zijn muziek. Zijn ondergang

Amadeus vertelt het verhaal van Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer hij als jong onconventioneel kunstenaar aan het hof van de keizer verschijnt is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert tot zijn verbijstering dat de het geniale talent waar hij zelf zo naar verlangt door God aan Mozart is geschonken. Verteerd door een obsessieve jaloezie gaat Salieri de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk ook met zijn geloof in God.

Kaarten bestellen? https://www.orpheus.nl/programma/themas/174/AMADEUS/

Intussen is OZON druk bezig met repeteren. Daarover is het een en ander in de pers verschenen.

Zie bijvoorbeeld: http://www.muziek-recensie.nl/index.php/19-nieuwsflits/1521-repetities-voor-theaterproductie-amadeus-gestart

En een artikel in de Stentor: http://bit.ly/2J5Eg4Z

Oefenen voor Amadeus.

Ineke van Jaarsveld gaat en staat er voor.

Alle stukken voor Amadeus repeteren en uit het hoofd kennen.

Acteren hoort ook bij onze rol in de uitvoering van Amadeus.

Dansjes uit de opera instuderen.

Jubileumconcert Ineke van Jaarsveld in De Hofstad

Op 29 september 2019 vierde onze dirigent Ineke van Jaarsveld-Kevelam het feit dat ze dan 50 jaar dirigent is. We hebben dat gevierd met een prachtig concert door de drie huidige koren van Ineke: Gemengd koor OZON, Novum Canticum en het ceremoniekoor Circle of Life. Medewerking verleende het slagwerkensemble van muziekvereniging Prins Bernhard uit Apeldoorn, met wie OZON ook al succesvol samenwerkte in november 2018 bij het jubileumconcert van OZON.


Schetsontwerp Kerkcentrum De Drie Ranken Apeldoorn

Op Zondag 18 november 2018 heeft OZON haar jubileumconcert gegeven in de St. Martinuskerk in Twello.

Medewerking werd verleend door het slagwerkensemble van muziekvereniging Prins Bernhard uit Apeldoorn, die samen met het koor en afzonderlijk hebben opgetreden. OZON bestaat 20 jaar en dat hebben wij met een prachtig concert gevierd. Ruim 300 bezoekers kwamen op dit bijzondere concert af. Het koor stond onder leiding van Ineke van Jaarsveld-Kevelam en het ensemble werd gedirigeerd door Robbert Houtkamp. Eigen solisten van het koor, Marijke Anneveldt, Marja Verdonk en Tieneke Berkhof verzorgden de solo's. De begeleiding was in handen van Fons Kronenberg, piano en orgel en Hilde Broekhuijsen, fluit.

Woensdag 11 t/m zondag22 april 2018 werkte OZON samen met Novum Canticum, Circle of Life en Muziekvereniging Eendracht uit Apeldoorn mee aan het muziektheater Prateur in de voormalige Zwitsalfabriek. Zie hiervoor: https://prateurapeldoorn.nl Foto's van de repetities van alle onderdelen en de première zijn hier te zien: https://fotopierre.smugmug.com/Theater

Activiteiten van de laatste periode:

Vrijdag 9 maart 2018 stond voor een deel van het koor een optreden op het programma in het toneelstuk "Hendrik Groen" in schouwburg Orpheus in Apeldoorn.

Zondag 28 januari 2018 deed OZON mee aan het Korenfestival van de NKF in het Akoesticum in Ede. Wij zongen daar Flow Water, Te Quiero en Lullaby. We behaalden 211 punten.

Zaterdag 11 november 2017 werkte OZON mee aan het jubileumconcert van muziekvereniging Eendracht in Orpheus. Samen met het orkest zong OZON: de Exodus Song, The day you sang this song, Mother Earth en Land of Hope and Glory. A capella voerde OZON 'Te Quiero' uit van Alberto Favero. Al met al een zeer geslaagd concert op hoog muzikaal niveau..

Zaterdag 28 oktober 2017 werkte OZON mee aan een benefietconcert voor de hulporganisatie WHOE, Werkgroep Hulptransporten Oost Europa in de Hofstadkerk in Apeldoorn. Samen met Factor 12, Overijssels Byzantijns Mannenkoor, Novo Cantare. Op het programma van OZON stond het Benedictus van Karl Jenkins, Ave Verum van Charles Gounod, Flow Water van Damien Kehoe, Te Quiero van Alberto Facvero en Lullaby van Daniel Elder. Niet alleen muzikaal was het concert een groot succes, ook voor het goede doel kon ruim 2700 euro worden opgehaald.

Een uitgebreide lijst van concerten en activiteiten, die OZON tot zo'n actief koor maakt is HIER te vinden.