OZON - Ontspannen Zingen Op Niveau

Welkom bij OZON, Ontspannen Zingen op Niveau. Wilt u eens kennismaken met OZON en kijken en luisteren of dit koor iets voor u is? Dat kan!  U bent van harte welkom op één van onze repetities op woensdagmorgen om 10.00 uur in De Drie Ranken Eglantierlaan 202 te Apeldoorn. 

Concerten in 2024


Plaats: Julianakerk, Deventerstraat 91 te Apeldoorn
    Datum en tijd: zaterdag 19 oktober 2024 om 20.00 uur.
    kaartjes via pr@apeldoornssymfonieorkest.nl

Jubileumconcert groot succes

Het concert ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van gemengd koor OZON werd door ruim 300 mensen bezocht. Het applaus en de vele positieve reacties na afloop toonden aan, dat het een succesvolle muzikale middag was. 

Het koor pakte uit met een keur aan muziekstukken, afwisselend begeleid door het voltallige orkest of delen daarvan. Ook waren er stukken die op piano of orgel werden begeleid.
Het orkest was speciaal voor deze gelegenheid geformeerd uit docenten en leerlingen van de Samenwerkende Particuliere Muziekdocenten Apeldoorn. 

Bijna alle stukken werden uitgevoerd door het voltallige koor, op drie uitzonderingen na: Het Anima Nostra werd gezongen door het dameskoor en 'Boedy imja' door het herenkoor. Het schitterende Domine Deus van Vivaldi werd solo gezongen door Tieneke Berkhof met begeleiding van het orkest. 

Mocht u het concert gemist hebben, dan is het nog tot in 2024 te bekijken en te beluisteren via deze link: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2185/events/recording/169737480002185  

OZON bij RTV Apeldoorn

In het radioprogramma de Vereniging van RTV-Apeldoorn stond OZON centraal op woensdag 17 mei 2023. Ineke van Jaarsveld, Annelies Wasserval en Pierre Pinkse waren te gast bij het programma. In gesprek met de presentator hebben we ons koor gepresenteerd aan de luisteraar. We konden zelf aangeven welke muziek er tussendoor gedraaid werd en dat werden kooruitvoeringen van stukken die wij zelf ook op het repertoire hebben. 

De uitzending is terug te luisteren via deze link: https://audiomack.com/ozonkoorlid/song/ozon-bij-de-vereniging-rtv-apeldoorn  

OZON bij het Fulco's Vocaal Festival in IJsselstein

Op zaterdag 13 mei trad OZON op bij het Fulco's Vocaal Festival in IJsselstein. Twee blokken van een half uur werden gevuld met een selectie uit ons repertoire. Een optreden was in de Theaterzaal en één buiten op het opblaasbare podium. Samen met de bus naar IJsselstein, zelf zingen en andere koren horen optreden, het was een leuke dag uit!

Een impressie van het festival met een selectie van de deelnemers kun  je hier zien: 

https://youtu.be/Nhm4MyT1yUg

Concert OZON met NCM

Het landelijke Nederlands Concert Mannenkoor (NCM) en het gemengd koor OZON uit Apeldoorn hebben een gezamenlijk concert gegeven op zaterdag 12 november 2022 in de Grote Kerk in Apeldoorn. En we kunnen wel zeggen dat het een daverend succes was. 

 

Nadat het NCM enkele jaren geleden haar jubileumconcert in de Grote Kerk had gegeven, kwam het idee op om samen met OZON een concert te organiseren.
Het concert had als titel meegekregen: "Vriendschapsconcert". Vriendschap en vrede, belangrijke thema's in de huidige tijd vol oorlog en crisis. Oekraïense vluchtelingen verblijvend in Apeldoorn waren uitgenodigd het concert gratis bij te wonen. Het gezamenlijk zingen van het Oekraïense Volkslied was dan ook een indrukwekkend begin van het concert. 

Het bekende Cantique de Jean Racine en Climb every mountain werden door de beide koren gezamenlijk uitgevoerd. Apart hadden de twee koren hun eigen repertoire, waardoor er een afwisselend concert geboden werd. 

Ook instrumentale intermezzo's op orgel en piano kon het veelkoppige publiek zeer waarderen.

Het NCM stond onder leiding van Jimco Zijlstra en bij Gemengd koor OZON had Ineke van Jaarsveld de leiding. Medewerking verleenden: Jan Lenselink en Fons Kronenberg, piano André van Vliet, orgel en Barbara Merlijn, fluit.


En bent u van plan ook (weer) te gaan zingen en bent u boven de 50 jaar? Overweeg dan een carrière bij Ozon om ontspannen te gaan zingen op niveau. 

Wij kunnen nog leden plaatsen

Nu we weer goed bezig zijn met repeteren en redelijk op sterkte zijn, hebben we toch ontdekt dat sommige stemmen wat aanvulling kunnen gebruiken. Het gaat dan vooral om sopranen en herenstemmen. Elke woensdagmorgen repeteren wij in de Drie Ranken van 10.00 uur tot 12.00 uur. 

Heb je na een lange periode "niet-zingen" weer zin gekregen? Of is je koor opgeheven? Kom eens kijken en luisteren/meedoen op een woensdag. Misschien zijn wij het koor waar jij je thuis voelt. Meld je aan via secretariaatozonkoor@gmail.com Wij leggen dan een actuele muziekmap voor je klaar. 

Je kunt ons ook vinden op Facebook: https://www.facebook.com/Ozonkoor 

Ozon 'concerteert' in Het Leesten

Natuurlijk was het niet een echt concert, maar wel de eerste keer sinds de corona-uitbraak dat we als bijna voltallig koor weer konden zingen. Buiten en op gepaste afstand met mooi weer in een schitterende omgeving. Begeleid door piano en fluit brachten we enige nummers uit ons repertoire ten gehore. Volgens de luisteraars, die boven bij de uitspanning zaten, klonk het prachtig. Het was fijn om elkaar weer te zien en het zingen werd dan ook afgesloten met een heerlijk kopje koffie op het terras. Ook op gepaste afstand! Hopelijk kunnen we in september weer terecht in onze gewone repetitieruimte bij de Drie Ranken. 

Buitenrepetitie

Tijdens de coronacrisis hebben we vanaf m half maart niet meer live met elkaar kunnen repeteren. Wel hebben we wekelijks via videobellen in groepen muziek ingestudeerd. Maar nu de regels iets versoepeld zijn hebben we ons ook gewaagd aan een repetitie met een deel van ons koor buiten. En dat levert toch het gevoel op van samen zingen. Misschien moeten we nog wel een poosje zo doorgaan voor we weer toe zijn aan binnen repeteren en concerten geven. 

Ozon zong in "Amadeus"

Amadeus, met in de hoofdrollen Mark Rietman en Sander Plukaard, was op 1, 2 en 3 november 2019 te zien in Apeldoorn. Ons koor, OZON, mocht daar aan meewerken in Orpheus, de Apeldoornse Schouwburg. En dat hebben we met veel plezier gedaan. 

Over onze repetities is er ook in de pers verschenen:

een artikel in de Stentor: http://bit.ly/2J5Eg4Z 

En de recensie van Apeldoorn Direct kun je hier lezen: https://www.apeldoorndirect.nl/cultuur/amadeus-vroeg-hoogtepunt-in-theaterseizoen-20191102/ 

Jubileumconcert Ineke van Jaarsveld  in De Hofstad

Op 29 september 2019 vierde onze dirigent Ineke van Jaarsveld-Kevelam het feit dat ze dan 50 jaar dirigent is. We hebben dat gevierd met een prachtig concert door de drie huidige koren van Ineke: Gemengd koor OZON, Novum Canticum en het ceremoniekoor Circle of Life. Medewerking verleende het slagwerkensemble van muziekvereniging Prins Bernhard uit Apeldoorn, met wie OZON ook al succesvol samenwerkte in november 2018 bij het jubileumconcert van OZON. 


Schetsontwerp Kerkcentrum De Drie Ranken Apeldoorn

Op Zondag 18 november 2018 heeft OZON haar jubileumconcert gegeven in de St. Martinuskerk in Twello. 

Medewerking werd verleend door het slagwerkensemble van muziekvereniging Prins Bernhard uit Apeldoorn, die samen met het koor en afzonderlijk hebben opgetreden. OZON bestaat 20 jaar en dat hebben wij met een prachtig concert gevierd. Ruim 300 bezoekers kwamen op dit bijzondere concert af.  Het koor stond onder leiding van Ineke van Jaarsveld-Kevelam en het ensemble werd gedirigeerd door Robbert Houtkamp. Eigen solisten van het koor, Marijke Anneveldt, Marja Verdonk en Tieneke Berkhof verzorgden de solo's. De begeleiding was in handen van Fons Kronenberg, piano en orgel en Hilde Broekhuijsen, fluit.  

Woensdag 11 t/m zondag 22 april 2018 werkte OZON samen met Novum Canticum, Circle of Life en Muziekvereniging Eendracht uit Apeldoorn mee aan het muziektheater Prateur in de voormalige Zwitsalfabriek. Zie hiervoor: https://prateurapeldoorn.nl  Foto's van de repetities van alle onderdelen en de première zijn hier te zien: https://fotopierre.smugmug.com/Theater

Activiteiten van de laatste periode:

Elke week repeteren wij in de Drie Ranken. En altijd is er wel een concert als punt op de horizon, waar wij voor studeren. Voor de komende tijd is dat in elk geval de concerten met het Apeldoorns Symfonie Orkest op 6 juli en 19 oktober 2024. 
Genoeg te studeren dus. 

Een uitgebreide lijst van concerten en activiteiten, die OZON tot zo'n actief koor maakt is HIER te vinden.